De Teyding: Zomer op koudenhoorn

27-05-2012 09:14
Zomer op Koudenhoorn Afdrukken E-mail

ImageWARMOND, 27 mei 2012 – Nu de lente al zomerse temperaturen oplevert, is het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn weer in beslag genomen door recreanten, toeristen en dagjesmensen. Deze bijzondere soorten mensen  zijn te herkennen aan de rommel die ze achter laten.  De foto’s tonen de aanblik van een klein deel van Koudenhoorn op zaterdagochtend. (Door: Bart Kool)

Image
Hoewel de politie controleert en de beheerder van het eiland zelfs in zijn vrije tijd schoonmaakt om de afvalberg niet teveel te laten groeien, lijkt er op warme dagen geen beginnen aan. Zaterdagochtend was het een wandelaarster met een hond die in tien minuten tijd vier achtergelaten boodschappentassen gevuld had met achtergelaten afval. Het was het topje van de ijsberg, want op andere delen van het eiland lag nog veel meer afval en zorgden de scherven van stuk gegooide bierflesjes voor gevaar voor mensen en dieren.

Image

Image
Afgelopen donderdag werden op het eiland nog 14 nieuwe prullenbakken geplaatst, ter vervanging van prullenbakken met een kleinere opening. Het lijkt echter niet te helpen. Daarbij kan meespelen dat bij een aantal ligweiden helemaal geen prullenbakken staan. Grootste probleem blijft dat een groot deel van de recreanten gewoon niet de moeite wil nemen om iets in een afvalbak te stoppen.

Image

Image
Ondertussen investeert de gemeente meer dan een miljoen euro in Koudenhoorn om het eiland nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en dagjesmensen. Maar Koudenhoorn  kan de grote hoeveelheden bezoekers op warme dagen nu al niet aan. Dat blijkt niet alleen uit de afvalberg die wordt achter gelaten. Op de mooie eerste Pinksterdag stond de wijde omgeving van het recreatie-eiland vol geparkeerd. En dan was de andere toeristische trekpleister van Warmond, de plaatselijke Albert Heijn, deze zondag nog niet eens open.

Image

Image
(Drukte op Koudenhoorn op eerste Pinksterdag)