Teyding: Nieuw plan voor Koudenhoorn

23-03-2012 22:22
  Afdrukken

Een historisch scheepswerf, een paviljoen met een klein open-luchttheater en meer strand en aanlegsteigers. De gemeente Teylingen presenteerde woensdagavond haar nieuwe plan voor het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn. 18 Organisaties, die eerder nog tegen de door het college bedachte variant 1+ waren, hebben aan deze nieuwe inrichtingsschets meegewerkt. Bekijk  de video voor een toelichting van Wethouder Kees van Velzen op de plannen. (Foto: Laurens Lindhout)

Op de tekening staat de nieuwe passantenhaven aan de kant van De Leede nog niet  ingetekend. Dat geldt ook voor het eventuele onderkomen en de aanlegstijgers van zeilvereniging De Balgerij bij het clubhuis van de Scouting.

De reacties op de inspraakavond waren nog wat gemengd. Ook onder de groeperingen die betrokken zijn geweest bij het opstellen van het plan. Zo is de vereniging Betrokken Teylingers vooral blij dat het groene karakter van Koudenhoorn zoveel mogelijk gespaard wordt. “Met dank aan de woelmuis en de rugstreeppad”, zo voerde Harry Bartelink van de vereniging aan. De initiatiefnemers van de historische werf vonden het vooral jammer dat deze niet op hun gedroomde plek op de kop van het eiland komt. “De verplaatsing naar een plek vlak bij het horecapaviljoen biedt echter wel weer mogelijkheden om faciliteiten te delen” zo telde Hans Oudshoorn, één van de initiatiefnemers, zijn zegeningen.

Image

Zie ook:
-Raad kritisch over Koudenhoorn-plan
-Betrokkenen Koudenhoorn voelen zich misleid door gemeente
-Gemeente negeert uitkomst enquête Koudenhoorn
-College: Natuurlijk in Evenwicht Plus voor Koudenhoorn
-Een laatste kans voor Koudenhoorn
-Drie plannen voor Koudenhoorn
-Uitstel voor plannen Koudenhoorn