Teyding: Bestemmingsplan Koudenhoorn goedgekeurd

21-06-2012 09:50
  Afdrukken E-mail

Het bestemmingsplan voor Koudenhoorn is donderdagavond door de gemeenteraad goedgekeurd. De PvdA en de ChristenUnie stemden tegen. Wethouder Kees van Velzen waarschuwde dat eventuele langdurige juridsiche procedures tegen het plan er nog wel voor kunnen zorgen dat de revitalisering niet door gaat.

Teylingen krijgt 950.000 euro plattelands ontwikkelingssubsidie als de herinrichting van Koudenhoorn dit jaar van start gaat. Teylingen viel eerder af bij het aanvragen van deze subsidie, maar krijgt het geld nu omdat er elders in Nederland projecten niet door gaan. Teylingen kan allen in 2012 aanspraak op het geld maken. Daarom kan een langdurige procedure bij de Raad van State door indieners van zijnswijzen op het plan nog roet in het eten gooien.

Joost Peetoom (PvdA) is tegen het goedkeuren van het bestemmingsplan. Hij is niet gerust over de juridische afhandeling van de bezwaren rondom het verstoren van de leefomgeving van bedreigde diersoorten, zoals de woelmuis die in het riet leeft. Ook de ChristenUnie riep op tot een beter beoordeling van de maatregelen die het college heeft voorgesteld om de bedreigde diersoorten te beschermen.